Kuinka selvittää Snes-pelikasetin versio

Snes-pelikasetin version pystyy määrittämään helposti pelaamatta peliä tai avaamatta pelikasettia. Tarvittava tieto on painettu pelikasetin takapuolella olevaan tarraan. Tässä on syytä painottaa sanaa painettu - pelikasetin takana olevassa tarrassa pitäisi olla uurrettuna tilanteesta riippuen kaksi tai kolme merkkiä. Mikäli tarraan on painettu kaksi numeroa, niin pelin versio on 1.0. Jos taas kahden numeron lisäksi tarraan on painettu kirjain A, niin pelin versio on 1.1. Mikäli pelistä on olemassa vielä versio 1.2, väitetään, että tarrassa olisi kirjaimen A sijasta kirjain B. Tätä tietoa en voi kuitenkaan vahvistaa, sillä en omista tällaisia pelejä.

HUOM! Kaikista peleistä ei luonnollisesti ole useita versioita. Varmista pelin eri versioiden olemassaolo vaikkapa NSRT-ohjelmalla.


How to Determine Snes Cartridge Version

It's possible to determine Snes cartridge version without playing it or opening the cartridge itself. To do this, search the label on the back of the cartridge for two or three stamped characters. Please note the word stamped. These characters are engraved into the label, they're not written in ink. Two engraved digits implicate cartridge version 1.0. Whereas two digits and letter A mean that the cartridge's version is 1.1. It's said that letter B instead of A indicates cartridge version 1.2. I can't confirm this information since I don't own any cartridges having this property.

Note that not every game has multiple versions. Get information on the cartridge you own by using the program NSRT.