Oma Snesini

Harrastan Super Nintendo -pelejä: pelailen vanhoja klassikoita, keräilen pelikasetteja sekä seuraan alaa. Super Nintendo eli Snes oli ensimmäinen pelikone perheessämme. Sain sen syntymäpäivälahjaksi vuonna 1995 käydessäni toista luokkaa. Muistan itse ostotapahtuman erittäin selvästi. Olisin halunnut 8-bittisen Nintendon, jollainen eräällä kaverillani oli. Isäni oli kuitenkin toista mieltä. Hänen mukaansa Nintendo oli jo vanhentunut kone. Ostimme siis Super Nintendon. Pelin valinta oli vaikeaa, en tiennyt hyllyssä olevista peleistä juuri mitään. Päädyin Super Mario World 2 - Yoshi's Island -peliin. Mario oli minulle tuttu hahmo, joten peli oli suhteellisen varma valinta. Onneksi valitsin tämän pelin! Yoshi's Island on edelleen huikaiseva kokemus, toista vastaavaa ei ole.

Snes olikin sitten hyvää ajanvietettä muutamia vuosia, kunnes taloon ostettiin PC. Innostus laantui Snesiä kohtaan, mutta tietokoneesta ei kuitenkaan koskaan tullut minulle sellaista pelikonetta, jonka parissa olisin jaksanut keskittyä intensiivisesti pelaamiseen. Toisaalta pääsin tutustumaan emulaattorien kautta Snes-peleihin, joita ei oltu julkaistu Euroopassa.

Noin yhdeksän vuoden jälkeen ensimmäisestä Snes-kokemuksesta innostuin uudelleen. Aloin keräämään vanhoja Snes-klassikoita. Alunperin minulla ei ollut kovin montaa peliä, mutta kavereilta lainaamalla ja emulaattorilla pelaamalla olin tutustunut suureen osaan keskeisistä Snes-peleistä. Aloitin keräilyn ostamalla toisen pelikonsolin ja 13 peliä. Nyt pelejä on jo paljon enemmän, ja edellä mainittu pelikonsolikin on modattu.

Seuraavassa listassa ovat kaikki Snes-pelini (CIB = Complete in Box, B = Boxed, L = Loose).

PAL

NTSC